назад
15.11.18

Випущено 168 тис. буклетів щодо захисту прав у сфері охорони здоров’я

15.11.2018   booklets (5)Для клієнтів системи БПД надруковано буклети з найбільш актуальних питань щодо захисту прав людей у сфері охорони здоров’я загальним накладом 168 300 примірників. Буклети розробили експерти громадської організації «Медичний проектний центр» за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Які пільги має донор крові? Хто має право на реабілітацію у санаторно-курортних закладах та як її отримати? Куди звернутися учасникам АТО та Революції Гідності, щоб отримати можливість пройти психологічну реабілітацію безкоштовно? Ці та інші питання, за пошуком відповідей на які, люди щодня приходять до мережі центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги по всій Україні.

Тож з метою підтримки правопросвітницької діяльності системи безоплатної правової допомоги, а також для сприяння наданню якісної правової інформації та консультацій клієнтам центрів БВПД, підготовлено та видано інформаційні буклети з таких актуальних тем:

«Безпечне донорство крові», який, з-поміж іншого, розповідає про гарантовані державою права та пільги донорів крові, а також обов’язки донорів та закладів переливання крові.

«Право на реабілітацію у санаторно-курортних закладах», з якого можна дізнатися хто саме має право на реабілітацію, а також про можливості безкоштовного проходження реабілітації.

«Психологічна допомога та психологічна реабілітація для учасників АТО та Революції Гідності», який розповідає про те, у чому така допомога полягає, куди звернутися для того, аби її отримати, та що для цього потрібно.

15.11.2018   booklets (3)

Незабаром правопросвітницькі інформаційні буклети будуть направлені до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у всі регіони України.

Також буклети зусиллями експертів Медичного проектного центру будуть розповсюджені до реабілітаційних центрів та центрів крові.

Окрім того, у співпраці з Медичним проектним центром за підтримки Проекту також розроблено низку консультацій для довідково-інформаційної платформи правових консультацій WikiLegalAid.

Ці консультації розкривають такі важливі теми у сфері охорони здоров’я, як: застосування національного переліку основних лікарських засобів, право на ефективне знеболювання паліативних хворих, встановлення зв’язку між вакцинацією та смертю людини в системі охорони здоров’я, право на інформовану згоду щодо надання медичної допомоги, виклик екстреної (швидкої) медичної допомоги, право на застосування міжнародних протоколів лікування.

У випадку додаткових потреб центрів та бюро правової допомоги в регіонах, можливе додаткове тиражування цих інформаційних буклетів.

Для цього необхідно звернутися до офісу Проекту із запитом за тел. +38 (044) 331-01-82 або надіслати лист на e-mail: office@qala.org.ua

Інформаційні матеріали системи безоплатної правової допомоги (для перегляду та завантаження) доступні у розділі Прес-центр/Бібліотека.

15.11.2018   booklets (1)


Українсько-канадський проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги. Проект має на меті покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook         YouTube YouTube