назад

Випускникам розповіли як реалізувати своє право на працю

DSCN8806Випускників Володимир-Волинського агротехнічного коледжу поінформували про реалізацію конституційного права на працю та про безоплатну правову допомогу як гарантований державою механізм захисту прав у випадку їх порушення.

Працівники Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги наголосили студентам, що стаття 43 Конституції України закріплює право кожного на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки та перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб.

З огляду на те, що серед присутніх були студенти відділення «Правознавство», інтегратор місцевого центру надав роз’яснення терміну «параюристи» або, як їх по-іншому називають, «громадські радники» та розповів, як можна ними стати.

DSCN8845

Випускникам повідомили, що це – новий інститут, який ініціював та підтримує Міжнародний фонд «Відродження» спільно з Координаційним центром з надання правової допомоги, Мережею правового розвитку та іншими партнерами у сфері захисту прав людини, представники якого надають першу допомогу у вигляді правових консультацій, інформації та перенаправлення.

Серед учасників заходу поширено інформаційні матеріали правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та брошури з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Нагадуємо, що Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua