назад
29.05.18

Виробнича практика студентів

1Нові знання, вміння та навички отримала студентка ІІІ курсу Полтавського університету економіки і торгівлі Вероніка Соколовська, яка з 14 по 18 травня 2018 року на базі Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області проходила виробничу практку.

Під час практики у відділі організації надання безоплатної вторинної правової допомоги студентка ознайомилася із структурою і основними напрямками діяльності Регіонального центру та підпорядкованих йому місцевих центрів. Вивчила положення про Регіональний центр та норми чинного законодавства, якими регламентована діяльність системи безоплатної вторинної правової допомоги.

2

Від керівника практики – начальника відділу Олени Іпатенко – практикантка дізналася, що Регіональний центр надає допомогу у кримінальному процесі затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим до покарання, пов’язаного з позбавленням волі, а також у справах про адміністративні правопорушення особам, щодо яких застосовано адміністративне затримання або адміністративний арешт.

Підставою для надання такої допомоги є повідомлення правоохоронного органу або затриманої особи чи її родичів, постанова слідчого, ухвала суду або заява засудженого. Надання допомоги в адміністративному і цивільному судочинстві, а також потерпілим і свідкам у кримінальному процесі здійснюється через місцеві центри та бюро правової допомоги, які з вересня 2016 року є в кожному районі області.

Крім теоретичних знань, Вероніка Соколовська отримала навички складення проектів наказів, відповідей на звернення осіб, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі, проектів наказів та інших документів, підготовка яких належить до компетенції відділу.