назад

Виїзне консультування для пацієнтів ОКУ «Чернівецький обласний госпіталь інвалідів Вітчизняної війни

2016 08 03M 1Задля сприяння громадянам у наданні правової допомоги Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги організував роботу виїзного консультаційного пункту на базі ОКУ «Чернівецький обласний госпіталь інвалідів Вітчизняної війни.

Консультування пацієнтів проводила головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Сергієнко.

Під час роботи консультаційного пункту отримати консультації та відповіді на питання, які потребують правового вирішення мали можливість всі особи, які перебувають на лікуванні у медичній установі. Це учасники бойових дій, у тому числі учасники антитерористичної операції, інваліди та учасники війни.

2016 08 03M 2Здебільшого такі особи цікавились питаннями щодо порядку та підстав отримання земельних ділянок, процедури відстрочення та розстрочення сплати коштів по кредиту, а також наявності прав та пільг, які гарантує учасникам антитерористичної операції держава.

Наприкінці консультування Сергієнко Ю.В. ознайомила пацієнтів закладу з системою безоплатної правової допомоги, що функціонує у Чернівецькій області, поінформувала про розширення доступу до такої допомоги та утворення бюро правової допомоги, надала інформаційні матеріали «Допомога учасникам АТО», та контактну інформацію про адреси, за якими необхідно звертатися для отримання безоплатних правових послуг.