назад

Виїзне консультування пацієнтів Черкаського обласного госпіталю ветеранів війни

hospitalvtУчасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», мають право на безоплатну правову допомогу, зокрема, правові послуги, передбачені пунктами 1- 3 частини 2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

На запрошення працівників Черкаського обласного госпіталю ветеранів війни, 17 квітня 2018 року відбулось виїзне консультування громадян, які перебувають на лікуванні в госпіталі.

Фахівцями Черкаського місцевого центру надано консультації громадянам з найбільш актуальних для них питань. Особливий інтерес учасники бойових дій виявили до порядку і термінів отримання земельних ділянок, механізму дій у разі відмови у їх наданні, порядку стягнення заборгованості з заробітної плати, а також питань, які належать до сфери сімейних правовідносин.

Пацієнтів закладу ознайомлено з системою безоплатної правової допомоги та проінформовано про порядок отримання такої допомоги.

Під час виїзного консультування надано не лише правову допомоги, а й висловлено  повагу та небайдужість до людей, які захищали свою землю та народ.

Безкоштовні консультації, роз’яснення може отримати кожен військовий, учасник АТО або член їхньої родини звернувшись до Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги в Україні : 0 800 213 103. Дзвінки безкоштовні із усіх стаціонарних телефонів.