назад

Виїзні прийоми громадян для покращення доступу сільських жителів до якісної правової допомоги

Канівське БПД  виїзд 4 jpg5 листопада 2018 року фахівцями Канівського бюро правової допомоги здійснено виїзне консультування жителів Потапцівської сільської  ради  Канівського району. Під час прийому громадян поінформовано про діяльність місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, доведено інформацію про зміни в чинному законодавстві та надано фахові роз’яснення щодо різних правових питань.

Зокрема з початком опалювального сезону стала актуальною тема призначення субсидій, оформлення цього виду допомоги та порядок отримання компенсації на тверде паливо. Місцевим жителям роз’яснено процедуру оформлення субсидії та правила заповнення відповідних документів. Надано юридичні консультації щодо переоформлення права власності на земельну ділянку в порядку спадкування, порядку оформлення пільги учителю сільської місцевості, зняття з місця реєстрації особи, яка фактично не проживає більше півроку та порядку перевезення неповнолітньої дитини до Криму.

Для працівників Потапцівської сільської ради проведено тренінг на тему «Реалії та стратегії системи безоплатної правової допомоги в Україні». У ході тренінгу посадових осіб поінформовано про особливості правопросвітницької роботи в територіальній громаді, акцентовано на аспектах взаємодії бюро правової допомоги та органів місцевого самоврядування у вирішенні правових проблем громадян.

Канівське БПД  виїзд 2 jpg

Цього ж дня для учнів 7-8-х класів Потапцівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» проведено правопросвітницький урок-лекцію на тему «СТОП БУЛІНГ». Школярів ознайомлено з поняттям  «булінгу» та його видами. Наголошено, що проблема цькування дітей стоїть украй гостро і вирішувати її слід за допомогою дорослих: учителів, батьків, психологів, правоохоронців чи юристів. Увагу присутніх акцентовано на тому, що правову допомогу будь-яка дитина може отримати в Золотоніському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Золотоноша, вул.Новоселівська, 1, тел. (04737) 2-3583 або за телефоном Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).