назад
08.11.18

Сімейні радники консультують у Миколаєві

08.11.2018   radnyk  mukolaiv (4)До ініціативи «Сімейні радники» приєднався Миколаїв. Отримати допомогу сімейного радника можна щосереди з 09.00 до 12.00 у Другому миколаївському місцевому центрі з надання безоплатної правової допомоги (вул. Космонавтів, 61, м. Миколаїв).

Спільна ініціатива Міністерства юстиції, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості, Міністерства соціальної політики за підтримки міжнародних партнерів «Сімейні радники» була презентована у Миколаєві 8 листопада. Сімейні радники – це волонтери, які допомагають іншим людям захищати свої права у галузі сімейного права.

08.11.2018   radnyk  mukolaiv (1)

У Миколаєві першою сімейною радницею стала Катерина Мутьєва, юрист миколаївського благодійного фонду «Любисток».

«Сімейні радники вже працюють у Києві, Одесі, Львові. Їхнє спілкування з людьми не обмежується лише прийомними годинами у місцевих центрах з надання безоплатної правової допомоги. Вони діляться інформацією на власних сторінках у соцмережах. Обговорити проблемні питання можна у відкритій групі «Сімейні радники» у Facebook, яка має вже понад 6 тисяч учасників», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

08.11.2018   radnyk  mukolaiv (2)

Домашнє насильство, невиплата аліментів, позбавлення батьківських прав, розподіл майна при розлученні – ці та інші питання найчастіше стають темою для розмови з сімейними радниками. Більшість з них мають власний досвід боротьби за свої права, а тому можуть підказати іншим, як діяти в аналогічній ситуації.

«Дуже часто стикаюся з сімейними проблемами інших людей і просто не можу лишатися осторонь. Завдяки ініціативі «Сімейні радники» матиму можливість більш ефективно та дієво допомагати вирішувати такі проблеми тим, хто до мене звертається», – зазначила Катерина Мутьєва.

Сімейні радники співпрацюють з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби Мін’юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами тощо.

«Інститут сімейних радників – це об`єднання зусиль державних органів та громадськості, щоб спільно вирішувати ті проблемні питання, які найчастіше виникають в українців. Тому державні виконавці будуть активно допомагати сімейній радниці приймати людей і здійснювати функції, покладені на нашу інституцію», – підкреслив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк.

08.11.2018 radnyk mukolaiv 5


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube