назад

Відбулась дискусія про суспільне мовлення на Прикарпатті

1У приміщенні Університету Короля Данила 7 листопада керівництво Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області взяло участь у дискусії щодо викликів, які постали перед суспільним мовником Прикарпаття.

2

Про виклики, які постали перед суспільним мовником, дискутували за круглим столом в Університеті Короля Данила журналістська спільнота, громадські діячі, правозахисні організації.

Модерувала дискусію керівниця суспільно-політичного напряму UA: КАРПАТИ Олена Нечвідова.

3

Зі вступним словом виступила продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська, яка ознайомила учасників круглого столу з історією створення суспільного телебачення, цілями, які поставлені перед мовником. «Наша місія – захищати свободу в Україні. Надавати суспільству достовірну та збалансовану інформацію про Україну та світ. Налагоджувати громадський діалог задля зміцнення суспільної довіри, розвитку громадянської відповідальності, української мови та культури, особистості та народу України», ˗ зауважила вона.

4

Телерадіокомпанія UA: КАРПАТИ – це незалежний мовник, який служить та підзвітний лише громадянському суспільству, філія ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», метою якого є надання чесних новин, що відповідають найвищим сучасним журналістським стандартам, подання інформації об’єктивно, неупереджено та оперативно.

Інформаційна діяльність ПАТ «НСТУ» базується на положеннях статті 34 Конституції України, відповідно до якої кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб ˗ на свій вибір.

5

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук у дискусії наголосив на тісній співпраці системи БПД в постійній рубриці «Наше право», «Актуальна тема», участі в інформаційно-аналітичних передачах «Тема дня», прямих ефірах телерадіопередач. «Важливо, що доведена правопросвітницька інформація через телерадіозв᾽язок поступає до клієнта системи безоплатної правової допомоги у найвіддаленіші куточки Прикарпаття», ˗ зазначив він.

6

У дискусії також взяли участь менеджерка Наталія Кияницька, шеф-редактор ТО Бюро новин Юрій Надольський, продюсерка радіо UA: Карпати Наталія Асатурян, продюсерка телебачення UA: Карпати Наталія Димніч, громадські активісти, правозахисники, журналіcти, науковці, медики та представники духовенства.

7


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)