назад

Виїзні прийоми громадян – ефективний метод підвищення правової обізнаності громадян

гол

Підвищення правової культури та обізнаності громадян – мета національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», до реалізації якого активно долучилися фахівці Сарненського місцевого центру та бюро правової допомоги.

Так, нещодавно заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Юлія Болкуневич і головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання БППД Аліна Харченко відвідали Немовицьку об’єднану територіальну громаду.

Зокрема, Юлія Болкуневич надала місцевим жителя, які завітали на прийом громадян, безоплатні консультації щодо порядку укладення договору довічного утримання, розірвання шлюбу, спадкування, а також щодо встановлення юридичних фактів.

У свою чергу Аліна Харченко обговорила з працівниками органу місцевого самоврядування спільну реалізацію правопросвітницького «Я МАЮ ПРАВО!».

1

Окрім того, фахівці Сарненського місцевого центру провели вуличне інформування, під час якого проінформували про те, які правові послуги можна отримати у місцевому центрі та бюро правової допомоги, а також про основні цілі і завдання загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

2

Тим часом головний спеціаліст Володимирецького бюро правової допомоги Лариса Оштук провела виїзний прийом у Рафалівській селищній раді. Зокрема, правник надала юридичні консультації та роз’яснення місцевим жителям з сімейних та житлових питань, а також щодо порядку набуття права власності на самочинно збудоване майно.

Окрім того, головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Сарненського МЦ Тетяна Іваненко провела виїзний прийом громадян у Томашгородській селищній раді, а також зустрілася з колективом селищної ради.

Місцевих жителів, які звернулися за правовою допомогою на прийом громадян цікавили питання, що стосувалися черговості спадкування за законом та за заповітом, порядку дарування, купівлі-продажу житлових будівель з надвірними будівлями та споруд, а також розподілу майна та порядку подачі письмових звернень.

3

Під час зустрічі з головою Томашгородської селищної ради Тетяна Іваненко обговорила основні напрямки подальшої співпраці, а саме розміщення в селищній раді інформаційних матеріалів з детальною інформацією про Рокитнівське бюро правової допомоги і Сарненський місцевий центр, а також загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

4

Також головний спеціаліст Березнівського бюро правової допомоги Василь Тимощук у селі Зірне провів прийом громадян. Основні питання, з якими звернулися жителі села Зірне, стосувалися порядку вступу в спадщину за заповітом, встановлення юридичного факту родинних відносин, розірвання шлюбу.

5

Тим часом головний спеціаліст Дубровицького бюро правової допомоги Наталія Райлян провела виїзний прийом у смт Зарічне. Також правник зустрівся з головою Зарічненської селищної ради та його заступником з питань виконавчої діяльності. Під час зустрічі були обговорені питання щодо подальшої співпраці. 

6

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.