назад
17.03.16

Виїзні “соціальні офіси” – дійовий інструмент наближення до правових послуг.

kremenchyk17032016

17 березня  2016 року виконуюча обов’язки директора Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Пушкаревська взяла участь у роботі виїзного “соціального офісу” територіального центру соціального обслуговування Кременчуцького району. Відповідно до графіку роботи прийом громадян здійснювався  у   с. Келеберда Кременчуцького району.

         За роз’ясненнями з правових  питань до керівника центру звернулось 5 осіб, мешканців с.Келеберда. Актуальними питаннями звернень є норми спадкового права, а саме: хто має право на обов’язкову частку у спадщині, хто крім нотаріуса може засвідчити заповіт, чи успадковуються борги спадкодавця. Також потребували роз’яснення норми земельного законодавства: порядок  оформлення документів на отримання землі під будівництво, приватизація земельних ділянок. На всі питання було надано роз’яснення та консультації згідно поставлених питань.

         Під час прийому громадянам було надано інформацію про діяльність Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  інформаційні матеріали, буклети, листівки.

         Проведення виїзних прийомів Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  значно збільшує можливість отримати правову допомогу мешканцям віддалених районів, підвищити правову обізнаність та захисти    свої права.