назад

Виїзний правопросвітницький захід у Липовій Долині

KoM 2017 05 04 zachyd Lypova dolyna4 травня на запрошення жителів багатоквартирного будинку №15, який знаходиться по вулиці Роменській селища міського типу Липова Долина, працівники Липоводолинського бюро правової допомоги Наталія Пилипенко та Валерія Тернова провели виїзний правопросвітницький захід на тему «Створення ОСББ: вимога сучасності».

 

З метою забезпечення повноти інформованості жителів багатоквартирного будинку керівником  бюро було  запрошено спеціаліста-землевпорядника Липоводолинської селищної ради Олександра Бойка та голову уже існуючого об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Ромашка» Івана Тесленка. Працівники бюро надали вичерпну інформацію присутнім про основні аспекти створення ОСББ, а саме – порядок скликання установчих зборів, процедуру голосування, створення статутних органів, механізм прийняття рішень в межах об’єднання.

KoM 2017 05 04 zachyd Lypova dolyna1

 

Наталія Пилипенко, в ході спілкування з мешканцями буднику, розповіла про  переваги створення ОСББ та  можливості поліпшення  комфорту проживання мешканців будинку. Зокрема вона зазначила, що  об’єднання співвласників  дозволяє працювати без сплати податків, обов’язкових для підприємств – юридичних осіб, на що ЖЕК витрачає значні кошти; жителі будинку мають можливість створити власну управлінську структуру для вирішення проблеми утримання будинку та отримують механізм для розв’язання проблем спільного проживання у будинку.

KoM 2017 05 04 zachyd Lypova dolyna2

 

Також було проведено прийом громадян та кожному з присутніх була  надана інформація з правових питань. Учасники зібрання отримали візитівки Липоводолинського бюро правової допомоги з контактами. Заплановані подальші зустрічі  з питань правового супроводу  створення ОСББ жителями будинку дадуть змогу підвищити рівень правових знань мешканців будинку .

Довідково:

Липоводолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17

Тел: (05452) 5-15-37; 5-16-33

E-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103