назад
25.07.17

Виїзний прийом до Боромлі

OkM 2017 21 07 VuiPr 2Прагнення справедливості, бажання жити достойно та користуватися своїми правами в повній мірі, намагання довести свою правоту, захиститися або непрості життєві обставини, які потребують вирішення – різні причини та ситуації приводять до суду людей. Але при цьому всі вони однаково потрапляють у діючий механізм судової системи, інколи їм не зовсім зрозумілий, але який потребує чітко визначеного порядку, дотримання процедур та певного рівня обізнаності. Без професійної правової допомоги або елементарної правової грамотності орієнтуватися тут непросто, саме тому 21 липня головний спеціаліст Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак здійснив виїзний прийом громадян до с. Боромля Тростянецького району.

На початку Валерій Лилак роз’яснив, що  згідно з частиною першою статті 59 Конституції України кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Детально зупинився на понятті, що собою являє безоплатна вторинна правова допомога та які види правових послуг вона включає.

OkM 2017 21 07 VuiPr 1

Під час прийому до спеціаліста бюро звернулося 6 громадян задля надання їм роз’яснень щодо різних категорій правових питань. Питання стосувалися порядку вступу у спадщину; прав працівника на охорону праці; переоформлення земельного паю; поновлення строку вступу у спадщину; порядку звернення до органів державної влади та ін. На всі запитання Валерій Лилак надав відповіді.

OkM 2017 21 07 VuiPr 3

Також була досягнута домовленість з головою об’єднаної Боромлянської територіальної громади Василем Романікою щодо подальшої співпраці громади та фахівцями бюро.

Усім бажаючим була надана інформація щодо місцезнаходження та графіку роботи Тростянецького бюро правової допомоги.

Тростянецьке бюро правової допомоги: вул. Л.Татаренка, 4; т. (05458) 6-60-52.