назад

Виїзний прийом до селища Гарбузівка

OkM 2017 07 26 3На цей час земельні питання є однією з найбільш складних ділянок у роботі сільських, селищних рад та об’єднаних територіальних громад. Саме з такою метою начальником Лебединського бюро правової допомоги Сергієм Івановим 26 липня під час виїзного прийому в приміщенні Гарбузівської сільської ради для мешканців села проведено лекцію на тему “Договір оренди землі: істотні умови, порядок укладення та розірвання договору, зміна істотних умов, державна реєстрація договору”.

Сергій Іванов пояснив: «Відповідно до статті 2 Закону України «Про оренду землі» відносини, пов’язані з орендою землі, регулюються Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, цим Законом, законами України, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до них, а також договором оренди землі».

Згідно з частиною четвертою статті 124 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у власності громадян й юридичних осіб, здійснюється за договором оренди між власником земельної ділянки і орендарем.

OkM 2017 07 26 2

 

Статтею 16 Закону України «Про оренду землі» передбачено, що укладення договору оренди земельної ділянки із земель приватної власності здійснюється за згодою орендодавця та особи, яка згідно із законом вправі набувати право оренди на таку земельну ділянку.

Відповідно до статті 125 Земельного кодексу України право оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації.

Таким чином, обов’язок орендаря земельної ділянки щодо виплати орендної плати за використання земельної ділянки виникає з моменту державної реєстрації договору оренди землі.

Крім земельних питань жителів с. Гарбузівка цікавили також соціальні та спадкові питання на які начальником Лебединського бюро були надані роз’яснення.

Усіх присутніх проінформували щодо місцезнаходження та графіку роботи Лебединського бюро правової допомоги та роздано інформаційні буклети.

 

Адреса Лебединського бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.