назад

Виїзний прийом громадян до Покровської сільської ради

SUM  2017 3 31  vueizdpriyom4 231 березня 2017 року головний спеціаліст  «Краснопільского бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир ПИЛИПЕЦЬ з виїзним прийомом громадян  відвідав село Покровку Краснопільського району. В ході прийому звернулося 5 осіб, стосовно призначення соціальних виплат внутрішньо-переміщеним особам та питання щодо процедури виділення земельних ділянок.

Володимир ПИЛИПЕЦЬ роз’яснив, що згідно  порядку призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо-переміщеним особам, що затверджений КМУ від 08.06.2016 р. за № 365 документом, що підтверджує статус внутрішньо переміщеної особи, є довідка, видана такій особі відповідно доПорядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб». Реєстрація місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи здійснюється в установленому законодавством порядку. Соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам призначаються і виплачуються структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад (далі – структурні підрозділи з питань соціального захисту населення), територіальними органами Пенсійного фонду України, робочими органами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, центрами зайнятості (далі – органи, що здійснюють соціальні виплати) за місцем їх фактичного проживання/перебування, незалежно від факту реєстрації місця проживання/перебування.

SUM  2017 3 31  vueizdpriyom4 3

«Для призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщена особа, а у визначених законодавством випадках – її законний представник подає відповідну заяву до органу, що здійснює соціальні виплати на території, де зазначена особа перебуває на обліку за місцем її фактичного проживання/перебування, незалежно від факту реєстрації місця проживання/перебування. До заяви додається копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та пред’являється оригінал такої довідки», – додав Володимир ПИЛИПЕЦЬ.

Також, роз’яснено присутнім, що внутрішньо переміщені особи мають змогу скористатися усіма видами правових послуг.

Для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій також передбачена соціальна гарантія.

Всі учасники заходу отримали роздатковий матеріал правового характеру: буклети, візитівки, листівки.

Після робочої зустрічі представник бюро провів вуличне інформування для жителів села Покровка.

«Краснопільськебюроправовоїдопомоги»Сумськогомісцевогоцентрузнаданнябезоплатноївторинноїправовоїдопомоги

Адреса: 42400 Сумськаобл. смт. Краснопілля, вул. Перемоги, 2

Тел. (05459) 7 11 24

 

Графікроботи: Пн. Пт. З 8-00 до 17-00