назад

Виїзний прийом громадян у Кисилинській сільській раді

c.Кисилин 1З метою підвищення правової спроможності громадян, поширення інформації про безоплатну правову допомогу та надання індивідуальних консультацій і роз’яснень з правових питань, 08 листопада 2017 року фахівці Локачинського бюро правової допомоги спільно з провідним спеціалістом Локачинського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Волинській області відвідали Кисилинську сільську раду, де провели виїзний прийом громадян.

З-поміж актуальних питань, які турбували жителів сільської громади, можна виокремити: видачу повторного свідоцтва про народження, реєстрацію права власності на земельну ділянку, перелік необхідних документів для приватизації житла та переоформлення землі.

Фахівці Бюро надали вичерпні відповіді та аргументовані роз’яснення на всі звернення громадян.

Після завершення прийому, працівники Бюро спільно із Кисилинським сільським головою Галиною Віннік, за участю посадових осіб органу місцевого самоврядування, узгодили питання сприяння доступу мешканців громади до безоплатної правової допомоги, а також обговорили процедуру безоплатного отримання земельних ділянок.

Присутніх було ознайомлено з основними новаціями Міністерства юстиції України, з ключовими меседжами проекту «Я маю право!», а також акцентовано увагу на актуальній на сьогоднішній день темі протидії агрорейдерству та питаннях антикорупційного законодавства.

s 2

Начальник Локачинського бюро правової допомоги Алла Рибка та сільський голова у своїх виступах зосередили увагу на актуальних питаннях, що потребують правового супроводу у громаді.

Головний спеціаліст бюро Наталія Лотоцька обговорила з присутніми питання впровадження принципів досудового вирішення спорів (медіації) в діяльності органів місцевого самоврядування.

Про онлайн-сервіси та пілотний проект у сфері державної реєстрації актів цивільного стану розповіла провідний спеціаліст Локачинського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області Вікторія Тимошко.

s1

У ході інформаційно-роз’яснювальних заходів мешканці села Кисилин отримали інформацію про те, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також, яким є порядок звернення за наданням безоплатної вторинної правової допомоги.

Слід зазначити, що проведення виїзних прийомів фахівцями бюро правової допомоги сприяє визначенню найпроблемніших питань та надає можливість оперативно їх вирішувати. Кожне із них є надзвичайно важливим для людини, яка озвучує цю проблему на особистому прийомі, звертаючись за безоплатною правовою допомогою.

Довідково:
До Локачинського бюро правової допомоги звертайтеся за адресою: смт Локачі, вул. Героїв Майдану, 1, тел. (03374) 3-01-34.