назад

Виїзний прийом громадян в приміщенні Луківської селищної ради Турійського району

P1110144Правопросвітницька робота – один із пріоритетних напрямків роботи бюро правової допомоги, який спрямований на підвищення правової освіти та культури громадян.
Тому з метою надання безоплатної правової допомоги для вирішення проблемних питань працівниками Турійського бюро правової допомоги 15 грудня 2016 року було здійснено виїзний прийом громадян в приміщенні Луківської селищної ради Турійського району.

За попередньою домовленістю з головою Луківської селищної ради було розміщене оголошення про прийом громадян в селищній раді, школі та лікарні.
Під час прийому за юридичними консультаціями звернулося п’ятеро громадян, яких цікавили питання земельного, житлового, договірного, спадкового права та соціального забезпечення.P1110135
Зокрема громадянка І. звернулася з питанням припинення права на частку у спільному майні за вимогою інших співвласників. В даному випадку було надано наступне роз’яснення:
Відповідно до статті 365 Цивільного кодексу України право особи на частку у спільному майні може бути припинене за рішенням суду на підставі позову інших співвласників, якщо:
1) частка є незначною і не може бути виділена в натурі;
2) річ є неподільною;
3) спільне володіння і користування майном є неможливим;
4) таке припинення не завдасть істотної шкоди інтересам співвласника та членам його сім’ї.
Суд постановляє рішення про припинення права особи на частку у спільному майні за умови попереднього внесення позивачем вартості цієї частки на депозитний рахунок суду.

Жителям територіальної громади фахівці бюро правової допомоги також розповіли про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги (послуг адвоката за рахунок держави).
Окрім того працівники бюро правової допомоги провели вуличне інформування жителів села Перевали Турійського району з метою надання інформації про роботу та правові послуги, які можна отримати в Турійському бюро правової допомоги, а також повідомили про порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги.

Довідково: Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою смт Турійськ, вул. Луцька, 23. Тел.: (03363) 2-23-86. (пн-пт з 9:00 до 18:00).