назад

Виїзний прийом громадян в селі Радовичі Турійського району

DSCN1341З метою забезпечення реалізації права громадян на доступну безоплатну правову допомогу, посилення правової спроможності громад та вирішення проблемних правових питань, 25 січня 2017 року заступник начальника Турійського бюро правової допомоги Богдан Гут спільно з головою Турійської районної державної адміністрації Орестом Василишиним провели виїзний прийом громадян в Туличівській сільській раді Турійського району.

Крім того, у приміщенні сільської ради працівники Бюро облаштували інформаційний стенд з матеріалами про надання безоплатної правової допомоги та актуальною правовою інформацією для громадян.
Під час прийому за юридичними консультаціями звернулось троє громадян, яких цікавили питання земельного, спадкового та сімейного права. Одне з питань, стосовно якого була надана консультація, стосувалося складання та посвідчення заповіту в сільській раді.DSCN1347
Фахівці Турійського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до ст. 1251 Цивільного кодексу України, якщо у населеному пункті немає нотаріуса, заповіт, крім секретного, може бути посвідчений уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування.
Згідно з Порядком посвідчення заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, заповіт складається однією фізичною особою (крім заповіту, що складається подружжям). Заповіт складається у письмовій формі із зазначенням місця і часу його складення, дати та місця народження заповідача і підписується заповідачем власноручно. Заповідач може написати заповіт власноручно або надрукувати за допомогою технічних засобів. Посадова, службова особа на прохання заповідача може також записати заповіт з його слів власноручно або надрукувати за допомогою технічних засобів. У такому разі, заповіт вголос зачитується заповідачем, який робить запис перед своїм підписом. Заповіт складається і посвідчується у двох примірниках. Відомості про посвідчені заповіти підлягають внесенню до Спадкового реєстру в установленому Міністерством юстиції порядку.

DSCN1364

Довідково:

Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23, тел. (03363) 2-23-86. (пн–пт з 9:00 до 18:00).