назад

Виїзний прийом у Ратнівському бюро правової допомоги

IMAG093416 листопада 2016 року заступником директора Регіонального центу з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Євгенієм Блащуком спільно з начальником Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентином Кухариком в приміщенні Ратнівського бюро правової допомоги з 10-ї до 13-ї години проведено консультування громадян з правових питань.

Осіб, які звернулися за безоплатною правовою допомогою, цікавили питання у галузі земельного права, а також щодо процедури видання органами місцевого самоврядування, нотаріусами довіреності для особи на представництво інтересів іншої особи з певних питань в установах, підприємствах, організаціях незалежно від форм власності, у тому числі в правоохоронних органах та суді.

IMAG0936
Зокрема, громадянина Л. цікавило питання щодо процедури вирішення спірного питання про правильність встановлення меж прибудинкової території сусіднього багатоквартирного житлового будинку, оскільки, на його думку, має місце порушення його прав та прав інших мешканців будинку щодо можливості використання частини земельної ділянки загального користування. Громадянину роз’яснено, що у відповідності до ст.12 Земельного кодексу України вирішення спорів у галузі земельних відносин відноситься до повноважень сільських, селищних, міських рад. У даному випадку – до повноважень Ратнівської селищної ради. Для оцінки правильності встановлення меж прибудинкової території необхідно спочатку ознайомитись із відповідною документацію, яка готувалась земельною комісією Ратнівської селищної ради для прийняття відповідного рішення. У разі встановлення фактів недотримання земельною комісією встановленої процедури – ініціювати перед головою селищної ради скасування прийнятого раніше рішення. Запропоновано також для надання допомоги у складанні відповідної заяви до органу місцевого самоврядування, скористатись послугами юристів Ратнівського бюро правової допомоги.