назад
15.06.18

Взаємодія адвокатів системи БПД та омбудсмена з прав людини

15 06 2018 3

15 червня у рамках роботи Офісу громадського захисника у кримінальних провадженнях говорили про недопустиме порушення прав людини та взаємодію адвоката з омбудсменом з прав людини у Вінницькій області.

Участь у заході взяли: начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру Олександр Сільніцький, головний спеціаліст відділу моніторингу Регіонального центру Анастасія Семенюк, Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини у Вінницькій області Наталія Гурковська та адвокати, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги. Організували круглий стіл адвокати-наставники Іван Бездітний та Володимир Білан.

Під час зустрічі адвокати активно обговорювали питання незаконного затримання клієнтів, моніторингу місць несвободи, дотримання процедури лікування у місцях позбавлення волі.15 06 2018 2

Також, кожен присутній зміг поділитися існуючими кейсами та отримати методичну допомогу.   

Наталія Гурковська розповіла про наявні кейси зі взаємодії адвоката та омбудсмена з прав людини. Звернула увагу, що кожен адвокат у складних випадках може звертатися до омбудсмена з прав людини і відповідне кримінальне провадження буде моніторитися на факт порушення прав людини.15 06 2018 1  

Згадали і про Правило 39 Регламенту Європейського суду з прав людини.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106