назад
31.05.16

Взаємодія заради дотримання прав і гарантій затриманих осіб

{source}{/source} На виконання Меморандуму про співпрацю, укладеного у Києві 12 лютого 2016 року між Міністерством юстиції України та Національною поліцією, 25 квітня, 12, 17 та 26 травня відбулися робочі зустрічі представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області, юстиції та адвокатської спільноти з чернігівськими патрульними поліцейськими. Заходи проводилися з метою роз’яснення механізму забезпечення права на захист осіб, затриманих правоохоронними органами.

Участь у заходах взяли: заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області – Олеся Пирковська, адвокат, керівник Чернігівського відокремленого підрозділу ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» – Микола Росомаха, начальник Державної виконавчої cлужби ГТУЮ у Чернігівській областi – Сергій П’ятниця, патрульні поліцейські Чернігова. Загалом, навчаннями було охоплено 200 патрульних поліцейських.
В рамках робочих зустрічей сторони обговорили питання щодо практики адміністративних затримань, забезпечення права на захист затриманих осіб, правильності винесення постанов про адміністративні правопорушення та необхiднicть внесення змiн до дiючого законодавства.