назад

DSC01105Починаючи з 01 квітня 2019 року багатодітні сім’ї мають змогу отримати додаткову допомогу на дітей. Ці виплати встановлені Урядом України згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 року № 250. 

Зазначена допомога надається щомісяця одному з батьків на кожну третю і наступну дитину у розмірі 1700 грн. Виплати будуть здійснюватися до досягнення дитиною 6-річного віку. У разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

Допомогу мають право отримати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Для того, щоб отримати додаткові виплати одному із батьків необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання. 

До письмової заяви про призначення допомоги додаються такі документи: 

паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;

копія посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);

копія свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Слід зазначити, що документи для призначення допомоги подаються заявником особисто.

У сільській місцевості прийняття заяв з необхідними документами здійснюють особи, уповноважені виконавчими комітетами сільських і селищних рад. Ці ж особи і передають їх відповідним органам соціального захисту населення.

Орган соціального захисту населення розглядає подану заяву протягом десяти днів з дня подання.

Після призначення допомоги чи відмови у її призначенні із зазначенням причини відмови та порядку оскарження такого рішення орган соціального захисту населення видає чи надсилає заявникові письмове повідомлення протягом п’яти днів після прийняття відповідного рішення.

Роз’яснення жителям Монастириського району надала керівник Монастириського бюро правової допомоги Галина Джумак під час семінару в Монастириській центральній бібліотеці.

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чортків, вул. С. Бандери, 20; тел.:(03552) 2-09-50, або бюро правової допомоги за адресами:

Борщівське бюро правової допомоги — м. Борщів, вул. Шевченка, 20 а, тел.: (03541) 2-28-80;

Бучацьке бюро правової допомоги — м. Бучач, майдан Волі, 1, тел.: (03544) 2-11-26;

Гусятинське бюро правової допомоги — смт. Гусятин, вул. Суходільська, 7, тел.: (03557) 2-18-90;

Заліщицьке бюро правової допомоги — м. Заліщики, вул. С. Бандери, 38, тел.: (03554) 2-21-33;

Монастириське бюро правової допомоги — м. Монастириська, вул.Шевченка, 12А, тел.: (03555) 2-12-72.

Єдинийтелефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України). 

Роз’яснення з даного питання надали  керівник Заліщицького бюро правової допомоги Арсен Нагуляк та заступник начальника Заліщицького районного відділу  державної виконавчої службиБогданЧоканпід час спільного консультування платників аліментів.