назад

Як цьогоріч пройшли «16 днів проти насильства» на Волині

Щороку у період з 25 листопада до 10 грудня проходить міжнародна акція “16 днів проти насильства”, основною метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Система безоплатної правової допомоги на Волині також долучилась до акції проведенням низки правопросвітницьких заходів.

 

 

Аби збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, сформувати активну громадянську позицію громадян для його попередження та протидії і сприяти формуванню простору, вільного від насильства, 25 листопада фахівці Володимирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з представниками Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості провели інформаційну кампанію на площі міста. Мета акції – вкотре нагадати людям про болісну проблему і закликати усіх долучитись до боротьби з насильством. Мешканці Володимира отримали дієві поради як реагувати на прояви насильницьких дій, дізнались про правові механізми попередження та протидії насильству.

30 листопада у місті Луцьку у «Пункті незламності» на Театральному майдані відбулася тематична зустріч. У заході взяли участь представниці Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області, представники Благодійної організації Благодійний фонд «Рокада» Волинь, Управління дотримання прав людини Національної поліції України та представниці Головного управління ДСНС у Волинській області. Присутні обговорили напрямки співпраці у сфері запобігання насильству, у тому числі проведення спільних інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

До міжнародного дня боротьби з рабством, що відзначається 2 грудня, завідувач сектору Старовижівське бюро правової допомоги»  Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, за участю соціальних партнерів – фахівців Старовижівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості, служби у справах дітей Старовижівської селищної ради провели виїзний захід в Старовижівській громаді.

Метою заходу було привернення уваги громадськості до проблеми подолання насильства у всіх його формах, у тому числі рабства. Нелегальне працевлаштування за кордоном та торгівля людьми є поширеним явищем сьогодення, тому під час заходу, фахівці інформували учасників про те, як запобігти негативним наслідкам нелегальної трудової міграції та куди звертатись у разі виникнення проблем.