назад
05.04.17

Як ефективно досліджувати правові потреби громад? – дводенна робоча група у столиці

09 WG3 та 4 квітня 2017 року у Києві відбулося засідання робочої групи пілотування модельних програм надання безоплатної правової допомоги в регіонах. Захід організовано Координаційним центром з надання правової допомоги за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» і Міжнародного фонду «Відродження», та він є продовженням спільної роботи із пошуків можливостей для залучення внутрішніх можливостей місцевих бюджетів для посилення правової спроможності територіальних громад.

Протягом 2-х днів учасники робочої групи працювали над плануванням та підготовкою до проведення пілотного дослідження правових потреб територіальних громад, результатом якого має стати розроблення, впровадження та супроводження цільових місцевих програм надання правової допомоги, спрямованих на вирішення конкретних правових проблем мешканців територіальних громад, які братимуть участь у дослідженні.

02 WG

Серед учасників зустрічі – представники громадських організацій, фахівці місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та очільники органів місцевого самоврядування, депутати об’єднаних територіальних громад регіонів України, експерти проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», Міжнародного фонду «Відродження», співробітники Координаційного центру з надання правової допомоги (переглянути повний список учасників заходу).

03 WG

3-го квітня учасники робочої групи розглядати презентацію правових проблем громад та критерії їх відбору громадами, здійснили рейтингування проблем для кожної громади та визначили інструменти дослідження проблем в громаді, обговорили практичні кейси взаємодії в громаді на основі дослідження потреб громади.

06 WG

05 WG

4-го квітня під час роботи в групах учасники засідання окреслили коло питань, які потрібно враховувати під час розробки інструментів дослідження правових потреб у громадах, обговорили методи, які можна застосувати під час проведення дослідження, обрали основні цільові аудиторії та локації для дослідження, а також спланували свою роботу щодо діяльності в громадах на найближчий час.

01 WG

Нагадаємо, це вже не перша подібна зустріч, так, раніше у жовтні минулого року, учасники робочої групи узагальнювали позитивний досвід в розробленні, супроводженні та прийнятті регіональних/місцевих програм надання безоплатної правової допомоги; розробили першу редакцію проекту такої модельної програми та відповідних методичних рекомендацій для ОМС. Цій роботі передував дводенний тренінг з розроблення таких програм та надання методичної допомоги для органів місцевого самоврядування у частині надання ними безоплатної правової допомоги, який пройшов у столиці у червні минулого року.

16 WG


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook        YouTube YouTube         Google Google+       тTwitter