назад

Як Кременецький місцевий центр працює над розширенням доступу до безоплатної правової допомоги у Кременеці та Шумську

12439439 466201076904187 7656063492790331031 n

Представники Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги протягом тижня провели робочі зустрічі та поспілкувалися з широким колом громадян з метою поширення інформації про безоплатну правову допомогу у Кременці та Шумську.

Так, 30 березня 2016 року головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Ірина Бурченюк провела виховну годину з правових знань в Кременецькій загальноосвітньої школі – інтернаті І-ІІІ ступенів. Фахівець спілкувалася з учнями на тему права, обов’язків та видів правової відповідальності неповнолітніх (інформацію по даному питанню можна знайти за посиланням.

12920397 466201010237527 848748863013309827 nТакож, діти дізналися про те, що певні категорії неповнолітніх мають право на  безоплатну вторинну правову допомогу: діти, позбавлені батьківського піклування, діти-сироти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї та  діти учасників бойових дій ( згідно ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу»).

31 березня 2016 року в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослав Лис взяв участь у нараді керівників сільських поштових відділень Центру обслуговування споживачів №2 Центру поштового зв’язку №4, яка проходила в рамках проведення Дня якості. Нарада пройшла під керівництвом начальника Центру обслуговування споживачів №2 Любові Стасюк у місті Шумськ.

Фахівець місцевого центру розповів присутнім про  право громадян на отримання правової допомоги, що гарантоване ст.59 Конституції України. Та ознайомив присутніх з роботою центру, основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема, із категоріями громадян, які згідно ст. 14 Закону мають право на таку допомогу: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші.

Представники поштових відділень отримали буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу  із координатами Кременецького місцевого центру для поширення матеріалу за місцем роботи та проживання серед населення сільської місцевості.

Цього ж дня, Ярослав Лис провів робочу зустріч з коорднатором громадської організації “Схід та Захід єдині” Володиром Каніщевим. Сторони домовилися про координацію зусиль між місцевим центром та громадською організацію в напрямку спрощення доступу учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб до безоплатної правової допомоги.

На запрошення координатора ГО представники місцевого центру візьмуть участь у зустрічі учасників бойових дій та волонтерів, яка відбудеться 10 квітня 2016 року у смт. Вишнівець Збаразького району.

Під час засідання Кременецького районного об’єднання товариства ”Просвіта” ім. Т.Г. Шевченка, яке відбулося 3 квітня 2016 року, Ярослав Лис розповів присутнім про право реабілітованих відповідно до законодавства осіб, осіб які належать до числа жертв нацистських переслідувань та малозабезпечених громадян на отримання безоплатної правової допомоги (ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу»).

Нагадуємо, що кожен, хто потребує правової допомоги, може звернутися до працівників Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  за адресою: вул. Шевченка, 59А, м. Кременець.

Також, громадяни які мають питання стосовно безоплатної правової допомоги можуть зателефонувати на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).