назад

Як налагодити співпрацю з органами державної влади, ГО та ЗМІ, обговорювали учасники тренінгу з комунікації

integr    У четвер, 2 березня, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Закарпатській області Лариса Фучко та заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Оксана Дудаш провели тренінг з комунікації  для працівників  Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів з надання БВПД та фахівців бюро правової допомоги.
    Упродовж заходу  учасники обговорювали важливі питання  щодо покращення комунікативної діяльності з органами державної та виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями, ЗМІ та ін. Відкриваючи захід, Лариса Фучко наголосила на важливості даної теми, оскільки саме у співпраці з органами державної влади, ГО можна досягти основної мети, поставленої перед системою БПД – забезпечити рівний доступ до правової інформації та правосуддя всіх громадян.
 
integr 
    Оксана Дудаш надала присутнім рекомендації з питань налагодження співпраці із зацікавленими сторонами та наголосила на важливості формування позитивного іміджу серед них та користувачів правових послуг. О.Дудаш також розповіла учасникам тренінгу про вимоги до написання інформаційних матеріалів та запропонувала вносити свої пропозиції щодо покращення поінформованості краян про систему БПД.
    Свій погляд на проблемні питання в роботі інтеграторів висловила Мирослава Пилипчинець, зупинившись, зокрема, на питанні розроблення та затвердження  місцевих  Програм правової освіти населення.  Учасники заходу обмінялися думками щодо  налагодження співпраці з партнерами та ЗМІ, обговорили  проблеми, з якими часом доводиться стикатися у своїй роботі, та домовилися про регулярні зустрічі  з метою обговорення  проблем та їх вирішення, а також покращення комунікаційної діяльності.
    Цього ж дня працівники регіонального та місцевих центрів, бюро правової допомоги  взяли участь в семінарі з навчання реєстрації ГО та Е-декларуванню, організованому Головним територіальним управлінням юстиції в Закарпатській області.
 
e deklar
 
    Під час семінару фахівці ГТУЮ поінформували начальників відділів місцевих центрів про їхні функції при прийнятті документів для реєстрації ГО. Також заступник начальника ГТУЮ Іван Алмаші детально роз’яснив присутнім про особливості Е-декларування, відповів на питання учасників заходу та попередив про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасне  подання  декларації чи за недостовірність даних.