назад

Як не стати об’єктом злочину під час користування Інтернетом – розповідають у Вільногірському бюро правової допомоги

42390227 382894738916358 8793294223949430784 nДнями правник Вільногірського бюро правової допомоги Наталія Савчук завітала на класну годину до учнів 6-А класу Вільногірської школи№3. Темою зустрічі стала актуальна проблема кібер-злочинності, а саме «Як не стати об’єктом злочину під час користування Інтернетом».

«Сьогодні дуже актуальною є проблема кібер-злочинності, оскільки люди проводять у Інтернеті багато часу, особливо у соціальних мережах. Особливу небезпеку кібер-злочини несуть для дітей, адже, у силу свого віку, вони є більш вразливою категорією населення. Дітей набагато легше заплутати, ввести в оману, шантажувати, вимагати щось. Отже одним із завдань дорослих є постійне інформування дітлахів стосовно правил спілкування з незнайомцями у мережі», – упевнена фахівчиня бюро.

Під час спілкування з дітьми Наталія Савчук наголосила на тому, що ні в якому разі не можна надавати особисту інформацію в Інтернеті, а саме – ім’я та прізвище, вік, адресу, номер телефону, номер школи, місце роботи батьків та іншу конфіденційну інформацію. Також ніколи без відома батьків не потрібно погоджуватись на зустріч з людьми з якими познайомились в Інтернеті. Навіть у разі дозволу від батьків це повинно бути людне місце. Також діти дізнались, що не можна висилати свої фото людям, яких не дуже добре знаєш, а ще відповідати на смс повідомлення чи прохання, якщо ці листи викликають почуття дискомфорту або сором.

Насамкінець зустрічі з дітьми правник роздала буклети на правову тематику та буклети проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» серед працівників та учнів третьої школи.

Нагадуємо, що Вільногірське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Вільногірськ, вул. Центральна, 43 (2-й поверх). Графік роботи: понеділок-четвер з 8.00 год. до 17.00 год. п’ятниця з 8.00 год. до 16.45 год.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).