назад

Як працюють бюро правової допомоги Рівненського місцевого центру

gol

Керівник Острозького бюро правової допомоги Марія Жук взяла участь в інформаційному семінарі з загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці регіону. Захід відбувся в Острозькому міськрайонному центрі зайнятості, а його учасниками стали 13 осіб, які перебувають на обліку як безробітні.


Марія Жук розповіла присутнім про основі гарантії права на працю, правовий статус безробітного за чинним законодавством України та порядок його отримання, права та обов’язки зареєстрованих безробітних. 



1


Також керівник Острозького бюро правової допомоги поінформувала учасників семінару про систему безоплатної правової допомоги Рівненщини, завдання та послуги, які надає бюро, а також про суб’єктів права на безоплатну правову допомогу. Після цього учасники семінару мали змогу задати питання керівнику бюро щодо категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, порядок реалізації ними такого права тощо.


Тим часом спеціалісти Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець та Оксана Кречмаровська перед початком робочого дня провели «вуличне інформування» серед місцевих жителів Корецького району. Аналогічний захід провів і керівник Гощанського бюро правової допомоги Сергій Дубич. Під час інформування фахівці бюро роз’яснили мешканцям Гощі та Корця про роботу та правничі послуги, які можна отримати в бюро правової допомоги, повідомили про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, а також роздано інформаційні матеріали.


2


3


Також керівник Гощанського бюро правової допомоги Сергій Дубич провів зустрічі з головами Красносільської сільської ради Надією Гуменюк та Воскодавської сільської ради Ольгою Ющук. Під час зустрічі він поінформував працівників органу місцевого самоврядування про відкриття та діяльність бюро правової допомоги, його функції та завдання, а також обговорив питання подальшої співпраці.


4


Окрім цього, у приміщенні сільської ради у рамках роботи «мобільного соціального офісу» разом з представниками пенсійного фонду, служби у справах дітей Гощанської РДА та управління соціального захисту населення Гощанської РДА відбувся прийом громадян, які звернулися за наданням консультацій з правових питань. Всього було фахові юридичні консультації отримали понад 10 осіб. Питання, з якими зверталися мешканці Гощансщини, стосувалися надання житлових субсидій, переоформлення земельного паю, порядку спадкування майна за заповітом та законом, порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги.