назад

Як Тернопільське бюро правової допомоги співпрацює з громадами

Завдяки якісній співпраці з ОТГ, громадяни отримують не лише юридичні консультації з питань, які їх цікавлять, а й інформацію про різні актуальні правові проблеми та шляхи їх вирішення. Адже фахівці Тернопільського бюро правової допомоги завжди намагаються поєднувати консультування з право просвітництвом.

Консультування громадян в територіальних громадах відбувається не тільки в приміщенні сільської ради. Позитивним досвідом є налагодження співпраці з центрами надання адміністративних послуг. Це дуже зручно, оскільки саме в ЦНАПи люди звертаються для реєстрації місця проживання, отримання витягів, довідок тощо і разом з тим вони мають можливість проконсультуватися в фахівців системи безоплатної правової допомоги з будь-яких правових питань.

До прикладу, Тернопільське бюро правової допомоги забезпечує роботу консультаційного пункту в Центрі надання адміністративних послуг в Байковецькій об’єднаній територіальній громаді, який функціонує на постійній основі кожного другого вівторка місяця. Питання, з якими зверталися мешканці громади стосуються в більшості спадкового та сімейного права. Як показує досвід – ці питання найпоширеніші. Такі пункти консультування працюють у більшості громад Тернопільського району.

Часто фахівці бюро проводять заходи як для жителів, так і для працівників органів місцевого самоврядування. Нещодавно такий організували для працівників ЦНАПу Байковецької громади. Розповіли про запобігання та протидія домашньому насильству. Під час зустрічі акцентували на важливості надати постраждалій особі контакти, за якими вона може звернутися по допомогу, де вона може знайти прихисток у разі потреби.

Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги можна за посиланням.