назад

Як учаснику АТО отримати допомогу на відкриття власної справи?

110-113 березня 2018 року в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» в приміщенні Чернівецького міського центру зайнятості за участі головного спеціаліста Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олексія Іванова відбулась зустріч з учасниками АТО. Одним із актуальних питань, яке найчастіше порушувалось під час зустрічі, як отримати допомогу для організації власного бізнесу.

Учасники антитерористичної операції можуть отримати таку допомогу, якщо служба зайнятості не може їх працевлаштувати протягом місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи. Під час зустрічі фахівці наголосили, що йдеться саме про осіб, які офіційно працювали на роботі або проходили військову службу (крім строкової служби).

Що ж необхідно зробити для отримання допомоги? Про це військовим розповів фахівець системи безоплатної правової допомоги Олексій Іванов: «Для розгляду питань щодо надання допомоги по безробіттю одноразово зареєстрований безробітний подає до центру зайнятості такі документи: заяву про надання допомоги по безробіттю одноразово, бізнес-план. Рішення щодо надання допомоги по безробіттю одноразово або про відмову в наданні такої допомоги приймається керівником центру зайнятості не пізніше 10 робочих днів з дати подання безробітним документів з урахуванням висновку комісії щодо здійснення такої виплати».

Присутнім пояснили, що рішення про виплату допомоги по безробіттю одноразово виконується протягом 14 робочих днів з дня здійснення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи-підприємця.

Наприкінці зустрічі Олексій Іванов нагадав військовим також про те, що учасники антитерористичної операції мають право на низку пільг, зокрема житлово-комунальних, медичних, грошових, трудових та різноманітну соціальну допомогу.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м.Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).