назад

Як врегулювати конфлікт інтересів, дізналися фахівці системи БПД Рівненщини

гол

Днями у Рівному відбувся семінар-тренінг щодо врегулювання конфлікту інтересів, а також дотримання заборон та обмежень, передбачених ЗУ «Про запобігання корупції».


Участь у заході взяли фахівці Регіонального центру Оксана Марчук та Олександр Кузик, а також працівники Рівненського та Сарненського місцевих центрів з надання БВПД і бюро правової допомоги. 


Фахівці з Національного агентства з питань запобігання корупції Тетяна Гетманцева та Юлія Тіткова роз’яснили питання конфлікту інтересів працівникам, які у своїй роботі причетні до цього. Присутні змогли отримати відповіді на запитання зі своєї практики, чи був саме у їхніх випадках конфлікт інтересів та як діяти в таких ситуаціях.


Також фахівці НАЗК представили нову редакцію Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, підготовлену за експертної підтримки ПРООН в Україні.


1


Варто зазначити, що 9 грудня стартує безкоштовний навчальний онлайн-курс «Конфлікт інтересів – треба знати!». Навчання проводитимуть представники НАЗК у формі онлайн-лекції та конференцій у режимі запитання-відповідь. Для проходження навчання потрібно лише реєстрація, яка вже розпочалася.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).