назад
09.10.18

«Як вибрати майбутню професію?»: спілкуємось з дітьми у День юриста

20181008 1248538 жовтня 2018 р., з нагоди професійного свята – Дня юриста, директор Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Бурчак Леся, керівник юридичної клініки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Дубчак Леся та студенти ВНЗ відвідали спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 129 м. Києва.

 

«Як вибрати майбутню професію?» — рано чи пізно таким питанням задається кожна людина. Для українського суспільства професія юриста дуже важлива, адже саме зараз, коли відбувається процес розвитку правової держави в Україні, насамперед на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців. Тому саме про професію юриста, в день професійного свята, говорили з учнями 9 класу.

20181008 130209

        Як зазначила адвокат та викладач права Леся Дубчак, крім високих професійних якостей, юрист будь якої спеціалізації повинен мати високі моральні та людські якості, адже наша держава потребує доброчесних та моральних правоохоронців, суддів, працівників виконавчої служби. Адвокат розповіла про деякі аспекти адвокатської діяльності, порядок отримання свідоцтва адвоката, власних досвід роботи у цій сфері.

777

         Бурчак Леся розповіла учням про роботу місцевих центрів, можливості працевлаштування в системі БВПД та запросила на екскурсію до Центру з надання безоплатної правової допомоги.

Студенти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова поділились з учнями власним досвідом вибору вищого навчального закладу, майбутньої професії та практичного застосування здобутих знань в роботі юридичної клініки.

Крім цього учням було роз’яснено порядок доступу дітей до безоплатної правової допомоги, окреслено правові орієнтири для кожної дитини в рамках реалізації загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!».