назад

Про популяризацію юридичної професії говорили з Козельщинськими школярами

08102018kozelchinazaxidchola

         З нагоди Дня юриста та з метою ознайомлення учнів випускних класів Козельщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів про професію правника для майбутніх абітурієнтів, 8 жовтня 2018  року, юристи району провели профорієнтаційну лекцію на тему «Популяризація юридичної професії».

   Керівниця Козельщинського бюро правової допомоги, Аліна Литовченко, наголосила на тому, що охорона прав і законних інтересів громадян, безкомпромісна боротьба з правопорушеннями, висококваліфіковане розв’язання різно­манітних юридичних проблем є змістом повсякденної діяльності юристів і разом з тим являється їх професійним обов’язком.

 

      «Юри́ст (правник) – фізична особа, яка має професійні правові знання у галузі юридичних наук, законодавства й практики його застосування. Професія юриста по праву вважається однією з найдревніших і найшановніших. Уявити собі сучасне життя без величезної армії юристів просто неможливо. Саме вони допомагають нам розібратися в тонкощах правових процедур.    Окрім роботи в правоохоронних органах, судових інстанціях, учбових закладах, юристи прямують у сферу охорони авторських прав, аналізу стану ринку на предмет недобросовісної конкуренції тощо», – додала очільниця бюро правової допомоги.08102018kozelchinazaxid

   Участь у заході взяли правники району у складі начальниці Козельщинського бюро правової допомоги Аліни Литовченко, заступника начальника Козельщинського відділення поліції Романа Ніколаєнка, старшого державного виконавця Козельщинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Тетяни Сидоренко, провідної фахівчині з питань зайнятості районного центру зайнятості Марини Касай, консультантки суду по роботі з персоналом Анни Рибалки, головної спеціалістки відділу кадрового та юридичного забезпечення виконавчого комітету Козельщинської ОТГ Таміли Єременко та фахівця першої категорії Козельщинського районного сектору філії державної установи “Центр пробації” в Полтавській області Ярослава Василенка.

        Учні отримали не лише інформацію, про кожну з цих юридичних спеціальностей, але й можливість поставити питання фахівцям з різних галузей права та отримати на них компетентну відповідь. Захід пройшов в атмосфері жвавого та живого спілкування.

        Нагадуємо, що Козельщинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Козельщина, вул. Остроградського,75/15; тел.: (05342) 3-14-40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.