назад

Як вирішувати правові проблеми людям з вадами зору – семінар у Шепетівці

Про порядок вирішення правових проблем осіб з вадами зору розповіла юристка Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Школьнік під час семінару на базі Шепетівської територіальної первинної організації УТОС.

Семінар «Порядок вирішення правових проблем осіб з вадами зору» для працівників та осіб, які перебувають на обліку в Шепетівській територіальній первинній організації УТОС, відбувся в Шепетівці 12 лютого.

Юлія Школьнік, юристка місцевого центру, розповіла присутнім, що кожен із них може скористатися послугами державної системи безоплатної правової допомоги.

«У центрі ви безкоштовно можете отримати роз’яснення законодавства та правові консультації. До того ж особи з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, яка передбачає представництво і захист інтересів особи в суді», – повідомила юристка.

Фахівчиня центру ознайомила учасників семінару з орієнтовним переліком документів, які необхідно надати для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

За словами Юлії Школьнік, люди з вадами зору дуже часто обмежені в доступі до інформації про свої права та можливості їх відстоювати, тому зустрічі з юристами – важливий крок до підвищення рівня правової обізнаності цієї категорії осіб.