назад

Як вирішувати земельні спори: у Рівному відбувся семінар для адвокатів

гол1

Днями у Рівному відбувся семінар для адвокатів на тему «Оренда землі. Специфіка укладення договорів з фізичними, юридичними особами та органами місцевого самоврядування. Судова практика».


У семінарі участь, зокрема, взяли фахівці системи БПД Рівненщини на чолі з директором Регіонального центру Василем Овдіюком, а також адвокати, що працюють у системі безоплатної правової допомоги та співпрацюють з нею.


1


Під час теоретичної частини спікери, якими стали суддя Господарського суду Житомирської області Оксана Мошевська і адвокат Аліна Сіра,  розглянули два основні напрямки – роль адвоката в захисті права оренди на землю та судову практику земельних спорів.


3


Тим часом під час практичної частини адвокати мали змогу дізнатися про прецеденти, які можна застосовувати при вирішенні власних справ.


2


Зокрема, адвокат, що надає безоплатну вторинну правову допомогу та голова Відділення Асоціації правників України в Рівненській області Алла Філатова зазначила, що така інформація для юристів нині дуже актуальна у зв’язку зі змінами  до земельного законодавства.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).