назад

Як юристи читали лекцію у Гудимівській загальноосвітній школі

OkM 170119 0   18 січня 2017 року юристи Лебединського бюро правової допомоги провели лекцію для учнів Гудимівської загальноосвітньої школи, тематикою якої обрано кримінальна відповідальність неповнолітніх. Захід проходив з елементами бесіди на вказану тему.

Начальник відділу «Лебединське бюро правової допомоги» Сергій ІВАНОВ хлопцям та дівчатам

роз’яснив статті кримінального і адміністративного кодексів, що передбачають відповідальність неповнолітніх за скоєння злочинів. “Ви повинні знати, що будь-яке правопорушення або злочин підпадає під дію статті Адміністративного або Кримінального кодексів України, і законодавством, як для неповнолітніх, так і дорослих, за скоєння неправомірних дій передбачена відповідальність,” –наголосив він.  

OkM 170119 2

Із профілактичною метою неповнолітнім під час зустрічі також було роз’яснено негативні наслідки вживання спиртних напоїв та наркотиків, та паління у досить юному віці. Крім того Сергій ІВАНОВ, розповів, як вберегтися від злочинців, наприклад, від грабіжників, які відбирають у підлітків мобільні телефони.

Школярі з зацікавленістю слухали доповідача й, сподіваємось, зробили для себе правильні висновки.

OkM 170119 8

Окрім того, Сергій ІВАНОВ поспілкувався з педагогами школи, наголосивши на тому, що у профілактиці правопорушень серед неповнолітніх значна роль належить учителям та шкільним психологам зокрема.

OkM 170119 5

Також учням запропоновано завітати на екскурсію до «Лебединське бюро правової допомоги», що знаходиться за адресою м. Лебедин пл. Соборна, 29. тел. (05445) 6-60-52.