назад

Обговорювали під час наради пропозиції до законодавства у сфері зайнятості та страхування населення

OkM 170118 019 січня 2017 року у Охтирському міськрайонному центрі зайнятості проходила нарада з питань зайнятості населення та страхування на випадок безробіття. У ній брали участь директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара КОЗИР, депутат Охтирської міської ради Віктор ТОКАР, директор Охтирського міськрайонного центру зайнятості Ольга КОЧЕТКОВА, представники комітету Охтирської міської ради, Управління соціального захисту населення Охтирської міської ради, журналіст газети «Город А», та інші.

Під час наради обговорювалися питання щодо організації роботи в центрі занятості, а також необхідність спеціалістам ЦЗ бути не просто фахівцями але й «психологами».  У центрі зайнятості постійно проходять тематичні семінари у тому числі «як поводитися на співбесіді, та як подати себе роботодавцеві». Йшлося також про можливість отримання «нової» професії для забезпечення своєї реалівзації. Розповіли про нову функцію центрів зайнятості, за якою особа має можливість призначити час свого відвідування ЦЗ через інтернет.

OkM 170118 1

Далі слово надавалося Тамарі КОЗИР, яка розповіла про ситуацію з дотриманням роботодавцями вимог трудового законодавства в галузі трудових відносин. «Деякі роботодавці порушують права найманих працівників, не дотримуються вимог чинного законодавства. Непоодинокими є випадки, коли роботодавці порушують строки виплати заробітної плати, виплачують заробітну плату не в повному обсязі». Також, учасники наради обговорили те, що інспектори праці не мають достатньо повноважень для захисту в повному обсязі порушених прав найманих працівників. Тому працівникам часто доводиться самостійно звертатися до суду за захистом своїх порушених прав.

OkM 170118 2

 Із цього приводу Тамара КОЗИР наголосила на тому, що одним із завдань Охтирського МЦ з надання БВПД та системи правової допомоги є забезпечення доступу до вторинної правової допомоги громадян, чиї права та законні інтереси порушуються.

OkM 170118 3

Наприкінці директор Охтирського МЦ з надання БВПД подякувала за плідну співпрацю, що триває понад рік, та домовилися про наступний спільний захід, який відбудеться 20-го січня 2017 року у Охтирському міськрайонному центрі зайнятості.