назад

Якісна робота на результат: юридичні майданчики, робочі візити та консультування

YK1Важливо навчити громадян орієнтуватися у правовому просторі аби підвищити їх інтерес до права, як основної цінності громадянського суспільства. Саме тому фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області шукають нові форми донесення корисної інформації. Про найцікавіші заходи, які відбулись минулого тижня, читайте у щотижневому огляді.

28 лютого участь у роботі юридичного майданчика «Мої права», який працював на базі Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва, взяла начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олена Вовнюк. Вона прочитала правоосвітню лекцію для працівників книгозбірні. Олена Вовнюк розповіла про те, що таке первинна та вторинна правова допомога, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, які правові послуги можна отримати в місцевих центрах та бюро правової допомоги.
Окремо розповіла про правопросвітницький проект «Я маю право!». За її словами мета проекту не лише інформувати громадян про їхні права, а й навчити їх, як ці права захищати. Усе частіше перед українцями постають питання: як вирішити спір, як протидіяти домашньому насильству, як оформити субсидію, що робити в разі несплати одного з батьків аліментів та багато інших. Відповіді на них та правові консультації громадяни можуть отримати від висококваліфікованих спеціалістів у центрах з надання БВПД та їх бюро або зателефонувавши за єдиним безкоштовним номером з надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.YK2
01 березня участь у робочому візиті, організованому Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області, до Станишівської об’єднаної територіальної громади, взяла начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олена Вовнюк.

YK3
Вона розповіла про порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.
Після правопросвітницької лекції усі присутні отримати інформаційні матеріали в рамках проекту «Я маю право!».

YK4
02 березня відбулось консультування для осіб, які страждають на глухоту в Житомирській обласній організації Українського товариства глухих. Участь у заході взяла головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Ярошенко. Безкоштовні правові консультації користуються попитом. Людей цікавили питання: нарахування субсидій, оформлення спадщини, стягнення аліментів, виправлення помилок в документах тощо.

{module РЦ}