назад
08.10.15

Якісні показники роботи адвокатів, залучених до надання БВПДза ІІІ квартал 2015 року

Про сумлінну та якісну роботу адвокатів, залучених до системи надання безоплатної вторинної правової допомоги свідчать якісні показники:

  1.  Кількість випадків зміни правової кваліфікації кримінального правопорушення з метою притягнення до відповідальності за менш тяжке правопорушення – 5.
  2. Кількість виправдувальних вироків щодо осіб, яких обвинувачували у вчинення злочинів проти життя та здоров’я особи – 1.
  3.  Кількість вироків в яких судом застосовано :
       – призначення покарання нижче нижчої межі, передбаченої санкцією статті або більш м’яке, ніж передбачено законом (ст. 69 ККУ) – 17;
       -призначення покарання з випробувальним терміном (ст.75 ККУ) – 51;
      -звільнення від відбування покарання неповнолітніх з випробуванням (ст. 104 ККУ) – 9;
  4. Призначено мінімальний розмір покарання – 47;
  5. Зменшено кількості епізодів обвинувачення – 4.

За період з 01.07.2015 по 01.10.2015 Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги прийнято 526 звітів, з них: 123щодо доручень термін дії яких закінчився у зв’язку із закриттям кримінального провадження, закінченням останнього судового провадження з перегляду судових рішень, а також з моменту заміни адвоката, який надавав безоплатну вторинну правову допомогу за рішенням Регіонального центру.

Також, відповідно до наказу Мін’юсту від 25.02.2014 № 386/5, доручення Координаційного центру від 20.06.2014 № 25-613, з метою виконання Плану з впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, відділом забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру здійснено 22 спостереження за роботою адвокатів в судовому засіданні, які залученні до надання БВПД. Адвокати брали активну участь, поводили себе впевнено, виважено та переконливо, в судових дебатах надавали грунтовні докази, що спростовували обвинувачення, якісно виконували професійні обов’язки.

Вимоги Стандартів якості дотриманні адвокатами в повному обсязі, порушень не виявлено.