назад

Виїзні прийоми для забезпечення доступу до правової допомоги громадян, які проживають у віддалених населених пунктах

З метою розширення правових можливостей мешканців територіальних громад у сільській місцевості 07 жовтня працівниками Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги здійснено робочий візит до м. Кобеляки.

В рамках налагодженої співпраці проведено спільний прийом громадян з надання правової допомоги на базі Кобеляцького районного управління юстиції. Заступником начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Наталією Чорновол здійснено прийом громадян з надання вторинної правової допомоги. Громадяни порушували питання прийняття спадщини, соціального захисту та земельні питання. На всі звернення були надані консультації відповідно до компетенції, детально визначені документи, які необхідно подати при зверненні до центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Мета прийому — надання населенню правових послуг, спрямованих на забезпечення реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина.

Інформацію щодо діяльності центрів з надання безоплатної вторинної допомоги було надано учасникам присутнім на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування та постійних комісій Кобеляцької районної ради. Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Терещенко зазначила, що робота центрів орієнтована на надання правових послуг соціально вразливим категоріям населення, таких як: малозабезпечені, учасники бойових дій, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці тощо. Усім цим категоріям осіб будуть надаватися послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових справах. Вона висловила сподівання, що робота місцевих центрів буде успішною та закликала органи місцевого самоврядування та органи державної влади до співпраці.

Також, працівниками центру на вулицях м. Кобеляки проведено інформування населення про їх право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях, цивільних та адміністративних справах. Мешканцям міста надавались друковані матеріали про систему безоплатної вторинної правової допомоги.