назад

Якісні показники роботи адвокатів, залучених до надання БВПДза ІІІ квартал 2015 року

Про сумлінну та якісну роботу адвокатів, залучених до системи надання безоплатної вторинної правової допомоги свідчать якісні показники:

  1.  Кількість випадків зміни правової кваліфікації кримінального правопорушення з метою притягнення до відповідальності за менш тяжке правопорушення – 5.
  2. Кількість виправдувальних вироків щодо осіб, яких обвинувачували у вчинення злочинів проти життя та здоров’я особи – 1.
  3.  Кількість вироків в яких судом застосовано :
       – призначення покарання нижче нижчої межі, передбаченої санкцією статті або більш м’яке, ніж передбачено законом (ст. 69 ККУ) – 17;
       -призначення покарання з випробувальним терміном (ст.75 ККУ) – 51;
      -звільнення від відбування покарання неповнолітніх з випробуванням (ст. 104 ККУ) – 9;
  4. Призначено мінімальний розмір покарання – 47;
  5. Зменшено кількості епізодів обвинувачення – 4.

За період з 01.07.2015 по 01.10.2015 Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги прийнято 526 звітів, з них: 123щодо доручень термін дії яких закінчився у зв’язку із закриттям кримінального провадження, закінченням останнього судового провадження з перегляду судових рішень, а також з моменту заміни адвоката, який надавав безоплатну вторинну правову допомогу за рішенням Регіонального центру.

Також, відповідно до наказу Мін’юсту від 25.02.2014 № 386/5, доручення Координаційного центру від 20.06.2014 № 25-613, з метою виконання Плану з впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, відділом забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру здійснено 22 спостереження за роботою адвокатів в судовому засіданні, які залученні до надання БВПД. Адвокати брали активну участь, поводили себе впевнено, виважено та переконливо, в судових дебатах надавали грунтовні докази, що спростовували обвинувачення, якісно виконували професійні обов’язки.

Вимоги Стандартів якості дотриманні адвокатами в повному обсязі, порушень не виявлено.