назад

Юридичні консультації для людей з вадами слуху

Досягнута домовленість про проведення регулярних інформаційно-роз’яснювальних правопросвітницьких зустрічей із членами Охтирського УТОГ.

Директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир 12 квітня провела робочу зустріч з керівником Охтирської УТОГ Тамарою Доценко.

Створення діючої системи безоплатної правової допомоги в Україні є актуальною вже не перший рік. Адже необізнаність громадян є серйозною перепоною реалізації конституційно закріплених норм та причиною неможливості зорієнтуватися у чинному законодавстві. І наслідком цього є порушення їхніх основних прав і свобод у повсякденному житті. Особливо потерпають соціально-незахищені верстви населення, які не мають матеріальної  змоги звернутися за одержанням оплатної  правової допомоги  до адвокатів, приватних юридичних консультацій.

Під час зустрічі Тамара Козир роз’яснила принципи  діяльності  системи безоплатної правової допомоги, перерахувала категорії осіб, які мають право на безкоштовного адвоката та порядок звернення до Охтирського місцевого центру з НБВПД.

 Тамара Доценко подякувала за вже надану допомогу членам Охтирського УТОГ та відмітила, що  відтепер у таких категорій соціально незахищених громадян буде більше можливостей вирішити свої правові проблеми та з`ясувати необхідну інформацію щодо захисту своїх прав.