назад

Юрист Криворізького бюро правової допомоги домоглася відновлення газопостачання для ветерана війни

Centr BVPD 0У травні цього року до Криворізького бюро правової допомоги на прийом прийшла 85-річна учасниця бойових дій Великої Вітчизняної війни – Ольга Карпівна. Підприємство-газопостачальник свого часу вимагало заміни лічильника у її заміському будинку. Коли ж лічильник було замінено, газопостачання літній людині не було відновлено. Хоча, як наголосила пенсіонерка, боргів у неї не було, і всі вимоги компанії було виконано. Ольга Карпівна намагалась самотужки відстояти свої права, але підприємство наїї звернення не реагувало.

Головний спеціаліст Криворізького бюро правової допомоги Анастасія Яковченко відмови “Криворіжгазу” та “Дніпропетровськгаззбуту” вирішила оскаржувати в досудовому порядку. У зверненні до ПАТ «Криворіжгаз» від імені ветерана війни вона роз’яснила, що ветерани війни у 85 років прирівнюються до інвалідів війни, які відповідно до ст. 13 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають 100-відсоткову пільгу при сплаті комунальних послуг. Газопостачальній компанії було запропоновано безоплатно відновити газопостачання, оскільки у разі чергової відмови буде підготовлено судовий позов.

Внаслідок дій юриста бюро правової допомоги вже за 10 днів спеціалісти «Криворіжгазу» безоплатно підключили газ у будинок. Таким чином Ольга Карпівна з допомогою працівниці Криворізького бюро Анастасії Яковченко зуміли віднайти необхідні аргументи та переконати газовиків не порушувати права споживача, який до того ж має статус учасника бойових дій Великої Вітчизняної війни.

Нагадуємо, що Криворізьке бюро правової допомоги працює для надання безоплатної правової допомоги мешканцям Криворізького району та міста Кривого Рогу. Бюро працює за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Станіслава Конткевича, 37 (44-й квартал), тел. 95-78-85; у середу та п’ятницю з 8.00 до 12.00 прийом ведеться у приміщенні ЦНАПу Криворізької райдержадміністрації (вул. Кобилянського, 152).

В Україні також діє гаряча телефонна лінія для надання безоплатної первинної правової допомоги – 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).

{gallery}news/2017/09/1{/gallery}