назад
06.02.19

Юрист системи БПД допоміг вирішити питання опіки

OkM 190206 01До Лебединського бюро правової допомоги звернулася жителька м. Лебедин, яка дізналася про роботу бюро із публікації у ЗМІ. Клієнтка пояснила, що у неї є племінник (інвалід II групи) і вона бажає встановити над ним опіку. Однак психоневрологічний інтернат звернувся до суду з заявою про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна над нею.

Заклад мотивує свої вимоги тим, що чоловік (племінник) на даний час проживає в інтернаті та знаходиться на повному державному забезпеченні, має стійкі розлади психіки, поведінка його неадекватна, і він не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. Тому, психоневрологічний інтернат, в особі директора, просить призначити його опікуном та визнати чоловіка недієздатним.

Вивчивши питання по суті, керівництвом Охтирського місцевого центру з надання БВПД прийнято рішення про призначення громадянці для надання правової допомоги представника Сергія Іванова.

Досконально опрацювавши матеріали справи, юрист представив інтереси жінки (зацікавлена особа) у Лебединському районному суді Сумської області. Представник відповідачки в судовому засіданні надав суду відповідний висновок органу опіки та піклування Лебединської міської ради та рішення міської ради. Крім того, представник органу опіку та піклування в судовому засіданні зазначив, що чоловіка необхідно визнати недієздатним та призначити опікуном його тітку.

Суд дійшов висновку, що дана заява обґрунтована та підлягає задоволенню. Чоловік за своїм фізичним станом не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, тобто потребує опіки.

У результаті, заяву психоневрологічного інтернату задовольнили у частині визнання чоловіка недієздатним, а опікуном визначено тітку – клієнтку центру безоплатної правової допомоги.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.