назад

Юристи Південно-Східного МРЦ провели воркшоп для працівників місцевого центру соціальних служб

Юристи Південно-Східного МРЦ провели воркшоп для працівників місцевого центру соціальних служб Юристи Південно-Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги провели воркшоп для працівників територіальних підрозділів Дніпровського міського центру соціальних служб щодо реагування на домашнє насильство.

Під час заходу напрацьовували алгоритм перенаправлення постраждалих до точок доступу системи БПД. Директор Південно-Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Павло Наливайко наголосив на важливій ролі співробітництва інституцій для сприяння вчасній і всебічній правничій допомозі постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

«А центри соціальних служб для сім’ї та дітей відіграють важливу роль у боротьбі з домашнім насильством та насильством за ознакою статі. Спільно ми прагнемо подолати насильство в сім’ях», — зазначила начальниця відділу надання правової допомоги Дніпровського місцевого центру Анастасія Юхименко.

Отож, юристи Дніпровського місцевого центру з надання БВПД розповіли учасникам заходу про:

  • правові послуги, які можуть отримати постраждалі від домашнього насильства та насильства за ознакою статі у точках доступу системи БПД;
  • процедуру отримання обмежувального припису для кривдника;
  • захист прав постраждалих осіб, якщо вони є недієздатними або особами з обмеженою дієздатністю, коли опікуном є кривдник;
  • забезпечення житлом дітей-сиріт, зокрема, про підстави для придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за рахунок бюджетних коштів, субвенцію на житло.

Про пільги та грошове забезпечення дітей, які постраждали від збройного конфлікту, зокрема про пільги під час вступу до ВНЗ, розповіла юристка Норвезької ради у справах біженців Віра Туру.

Важливо, що під час зустрічі її учасники змогли відпрацювати й оптимальний механізм перенаправлення постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі з центрів соціальних служб міста до точок доступу системи БПД.

«На мою думку, головний підсумок воркшопу – те, що представники системи безоплатної правничої допомоги та центру соціальних служб міста зрозуміли свої дії. І це допоможе протидіяти насильству та ефективно захищати постраждалих, зокрема, соціально та у правовий спосіб», — зазначила директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко.