назад

Юристи системи БПД підвищували свою обізнаність з норм чинного законодавства

2017 10 20 sem nar 59e9c6f9c2924

Вже понад 25 років у Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області проводиться семінар для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Полтави та Полтавської області. Доповідачами на заході виступають фахівців органів юстиції області, системи безоплатної правової допомоги, фіскальної служби, судді Апеляційного суду Полтавської області та місцевих судів м. Полтави, управління Держгеокадастру, Пенсійного фонду, Управлінь праці та соціального захисту населення та інші представники органів виконавчої влади. Тематика занять формується відповідно до побажань слухачів, про які дізнаються шляхом проведення анкетувань на останньому засіданні семінару. Постійнодіючий семінар проводиться кожного другого вівторка місяця з вересня по травень.

 

13 лютого 2018 року участь у такому семінарі взяли фахівці системи безоплатної правової допомоги: головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Дарина Бурба, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Владислав Шамайда та головний спеціаліст організаційної роботи, юридичного забезпечення та персоналу Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Солоп.IMG 3241

На черговому семінарі учасники дізналися про реалізацію загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області,про щодо розповіла перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак.

Про новації у податковому законодавстві, а саме щодо податку на доходи фізичних осіб поінформувала головний державний інспектор відділу комунікацій управління організації роботи ГУ ДФС у Полтавській області Валентина Коломієць.

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Полтавської області Сергій Мартєв поінформував юристів про практику розгляду судами Полтавської області спорів, що витікають з правовідносин про розірвання трудового договору, згідно ст.ст. 40, 41 КЗпП України.

Які законодавчі новації учасники дізналися з виступу головного спеціаліста відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Юлії Лазовікової.

Під час заходу присутні також мали змогу переглянути відеоблоги Міністра юстиції України «Про виплату аліментів», «Про оформлення спадщини», «Як приватизувати житло»; «Про доступ до публічної інформації»; «Право на виконання судових рішень. Зміни в законодавстві про стягнення аліментів. Антирейдерство» та інші.

По завершенні заходу учасники отримали інформаційні матеріали щодо загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до фахівців системи БПД.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479/.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні