назад

З представниками військових частин Одеського гарнізону говорили про захист прав військовослужбовців

18 вересня 2019 року у приміщенні Південного територіального управління Військової служби правопорядку відбулась робоча зустріч з представниками військових частин Одеського гарнізону, у якій взяла учать представниця Регіонального центру.

У заході взяли участь начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Альбіна Гаврильчик, начальник юридичного відділу у Приморському районі міста Одеси КУ «Спеціалізована установа з надання безоплатної первинної правової допомоги у м. Одесі» Олег Каряжа та помічник начальника управління з правової роботи старший лейтенант юстиції Дмитро Алексєєв.

Представник Регіонального центру розповіла присутнім завдання системи безоплатної правової допомоги у контексті правового захисту військових.
Альбіна Гаврильчик роз’яснила види правових послуг, передбачених Законом України «Про безоплатну правову допомогу», порядок звернення до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та зміст Методичних рекомендацій щодо надання правової допомоги військовослужбовцям, відносно яких порушено кримінальні провадження.

Ветерани війни, у тому числі учасники бойових дій, інші особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право на безоплатну вторинну правову допомогу не лише з питань їх соціального захисту, а з будь-яких питань.

Найчастіші питання, з якими звертаються військовослужбовці, учасники АТО/ООС до представників системи безоплатної правової допомоги, стосуються пільг учасників бойових дій, порядку отримання земельних ділянок, незаконного звільнення працівника мобілізованого та учасника АТО/ООС, становлення факту, що має юридичне значення, а саме початку перебування на військовій службі тощо.

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово, в межах України – безкоштовно). Зателефонувавши за ним, можна дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.