назад
12.02.16

За допомогою до правозахисників звернулося 25 мешканців Летичівського району

img 1976     Співпраця Хмельницького місцевого центру з надання БВПД і “Фонду родини Кольгофер” триває. 10 лютого представники обох організацій провели виїзний прийом у селах Летичівського району.

     Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Ірина Ярусевич і представник “Фонду родини Кольгофер”, доцент кафедри кримінального права та процесу Хмельницького університету управління та права, кандидат юридичних наук, доцент Юрій Туровець провели виїзний прийом мешканців сіл Суслівціта Кудинка Летичівського району. 

     За консультаціями до фахівців звернулося понад 25 громадян. У п’яти випадках, на думку правозахисників, є необхідність у призначенні адвоката за рахунок держави для захисту порушених прав у судовому порядку.

     “Люди потребували нашої допомоги у питаннях, що стосувалися земельного законодавства, соціальногота пенсійного забезпечення. Це типові проблеми, з якими найчастіше звертаються до нашого центру”, розповіла Ірина Ярусевич.

     Традиційно громадяни, які прийшли на прийом, отримали інформаційні листівки, буклети та пам’ятки, у яких роз’яснено, як скористатись правом на безоплатну правову допомогу, куди телефонувати при потребі і звертатись за її отриманням.

{gallery}img/novyny/2016/02_Lyutiy/12_2{/gallery}