назад

За допомогою у перерахунку пенсії – до правників системи БПД

unian pensijna reforma ukrajina 796768Начальниця відділу представництва Другого дніпровського місцевого центру з надання БВПД Ганна Пікуш допомогла пенсіонеру Олексію І*, якому вчасно не здійснили перерахунок пенсії.

У 2015 році чоловік звільнився у запас Збройних сил України у званні майора міліції та з вислугою 22 роки. Уже з наступного дня після звільнення він перебував на пенсійному обліку в Головному управлінні Пенсійного Фонду України в Дніпропетровській області та отримував пенсію відповідно до законодавства. Коли ж було прийнято закон, що надає підстави для проведення перерахунку пенсії, Олексію І* його здійснено не було. Фахівчиня Другого дніпровського місцевого центру пояснила, що частиною 3 ст. 51 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» передбачено, що перерахунок пенсій у зв’язку із зміною хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців проводиться з дати виникнення права на нього без обмеження строком. Середня сума нарахування пенсії у випадку Олексія І* визначається шляхом ділення на 24 загальної суми всіх видів грошового забезпечення за 24 останні календарні місяці служби поспіль перед звільненням.

Олексію І* для встановлення справедливості довелось звернутись до суду. Ганна Пікуш допомогла з написанням позовної заяви та представляла інтереси пенсіонера в суді. У підсумку позовні вимоги суд задовольнив та встановив судовий контроль за виконанням рішення суду.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0800213103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).