назад

За ініціативи фахівців системи БПД краю внесено зміни до обласної комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота»

2017 07 05R404 липня 2017 року відбулося засідання 14-ї сесії Чернівецької обласної ради VІІ скликання, під час якого було внесено зміни до обласного бюджету на 2017 рік та затверджено ряд програм регіонального розвитку.

Зокрема, затверджено Регіональну програму «Буковинські студії VIII» (археологія, історія та культура Буковини (1359 – 1940р.р.) на 2017 – 2019 роки, Комплексну програму розвитку земельних відносин у Чернівецькій області на 2017 – 2021 роки, Регіональну програму сприяння розвитку громадянського суспільства у Чернівецькій області на 2017 – 2020 роки.

Також депутати крайового парламенту розглянули пропозиції щодо внесення змін до низки раніше прийнятих регіональних програм розвитку. Так, серед інших, внесено зміни до Порядку надання одноразових грошових допомог за рахунок коштів «Обласної комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» на 2013-2015 рр.».

2017 07 05R5Нагадаємо, що за попередніми домовленостями з керівництвом Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації, за ініціативою директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правоовї допомоги у Чернівецькій області Аркадія Мунтяну було погоджено пропозицію щодо включення до вищезазначеної програми питання надання матеріальної допомоги для сплати судового збору громадянам, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу.

За підсумками проведеного засідання, депутатами облради розглянуто усі питання, що були включені до порядку денного та ухвалено відповідні рішення, у тому числі щодо пропозиції фахівців системи БПД краю.

Відтак, малозабезпечені особи, які звернулися по допомогу до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, що забезпечують правове обслуговування таких осіб (надання правової інформації, консультацій та роз’яснень; представництво інтересів особи у суді, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення процесуальних документів), матимуть можливість отримати матеріальну допомогу для сплати судового збору за рахунок коштів обласного бюджету.

Довідково! Програма «Турбота» реалізується з метою посилення адресної матеріальної підтримки, покращення надання соціальних послуг громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах. Основними завданнями Програми є вирішення проблем поліпшення матеріального стану незахищених верств населення області та надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів, ветеранів, чорнобильців, тощо для здійснення їх статутної діяльності.

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).