назад

За «круглим» столом вирішували питання ВПО

2017 01 26 040417 01Досить приємно та важливо усвідомлювати той факт, що більша частина внутрішньо переміщених осіб, які інтегрувалися та стали повноцінними членами Бердянської громади, незважаючи на цілий ряд власних проблем, все ж таки намагаються бути не тягарем, а навпаки стати корисними суспільству та долучитись до вирішення загальноміських проблем.

 

       Саме з цією метою, а також задля обговорення актуальних питань з життя ВПО, представники органів місцевого самоврядування, громадськості, депутатського корпусу, державних та комунальних установ зібрались на «круглий» стіл в приміщенні виконавчого комітету Бердянської міської ради.

        Розпочинаючи захід, заступник міського голови Юлія Дойнова та начальник Управління праці соціального захисту населення м. Бердянськ Наталія Токмань, нагадали присутнім про загальну кількість зареєстрованих в місті та районі внутрішньо переміщених осіб, розповіли про види допомоги, яку надає місто та подякували всім, хто не стоїть осторонь та долучається до вирішення проблем ВПО та інших незахищених верств населення.

       Голова громадської організації «Балто» Наталія Шилова найбільшої та найпотужнішої установи в місті, що опікується питаннями внутрішньо переміщених осіб, розповіла про плани відкриття комунікативного центру для соціально незахищених громадян загальноміського користування. Єдина проблема, яка є перепоною у створенні центру, це відсутність належного приміщення.

       Присутні на зустрічі в.о. директора Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Христина Подопригорова та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євген Сухомлин розповіли про ті проблеми з якими внутрішньо переміщені особи звертаються до центру, проінформували присутніх про зміні в законодавстві щодо розширення категорій осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та запропонували свою допомогу у вирішенні питання щодо відкриття вкрай важливого для міста комунікативного центру.

       Результатом зустрічі стало порозуміння всіх учасників «круглого» столу щодо необхідності консолідувати та об’єднувати свої зусилля задля спільної співпраці та допомоги один одному.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).